Hemangiomy bederního obratle

Jak se léčí osteochondróza, aby nedošlo k jejímu vyléčení?

Autor, je mi líto, že ve vašem tématu.

poraďte se s laskavým člověkem, diagnostikovaným nervem sevřeným (radikulární syndrom nebo ischiatický nerv sevřený, od lékaře jsem nepochopil). Stížnosti: několik měsíců bolí noha, husí kůže a svaly atrofují - ale problém je patrný v dolní části zad - jeden výčnělek a hemangiom je malý.
Fyzioterapie a masáže se nedoporučují pro hemanigome, jak jinak je možné vyléčit nervy sevřené jiné než užívání tablet?

Chtěla jít do centra Gerasimova, ale zastavila přítomnost tohoto hemangiomu.

Sibmama - o rodině, těhotenství a dětech

Spinální hemangiom

Zpráva Lenka I »St únor 08, 2017 12:48

Příspěvek Zhenni »St Apr 12, 2017 16:51

Zpráva Lenka I ”Čt 13. dubna 2017 11:18

Zhenni
Dobrý den! Je velmi dobré, že vás nevadí, ale musíme ji následovat!

Při čekání na odpověď od někoho, byl náš příběh vytvořen)))

Zde je náš příběh:
Můj manžel začal jít otupělou pravou nohou. Nejprve jednou týdně, pak dva, atd.
Nedávno jsem nemohl najít pohodlnou pozici vůbec. Obecně, šel k neurologovi, jmenoval MRI. Na MRI (dobře-prohlížel MRI skener) u křižovatky hrudní a bederní sekce, hemangioma byl viděn. Obrátil se na neurochirurga na trati, jmenoval MRI s kontrastem a MSCT. Všichni jsme prošli tímto obchodem.
Hemangiom je poměrně velký. Už jednou změkla jednoho obratle, druhý změkla. A co je nejstrašnější, začala mačkat páteřní kanál + stále se dotýkala nervových zakončení, která jsou zodpovědná za dolní končetiny. Neurochirurg říkal, že je dobré, že existují příznaky, které vás trápí noha, protože často v takové situaci, kdy máme náhlý „selhání“ dolní poloviny těla. Tj Nejprve nejsou žádné příznaky a pak jednou. a nohy a genitourinární systém selhávají.
Řekl také, že žádné masti, injekce, masáže, bylinky a obklady nemohou vyléčit.
Žádali jsme o kvótu v Meshalkinu (jak nám poradil neurochirurg, on tam pracuje sám). O dva týdny později jsme už měli seznam lékařů, kterým musel manžel podstoupit hospitalizaci.
A 6. dubna proběhla operace. 11 hodin v celkové anestezii.
První etapou je odstranění hemangiomu, druhým krokem je zpevnění 2 obratlů speciálním gelem (cementem).
Ale teď je vše v pořádku, včera už byl propuštěn z Meshalkinu a dnes prochází rehabilitací v Path!
Pokud to někdo potřebuje, řeknu jméno neurochirurga (nevím, jestli můžete psát podle pravidel zde) - to je lékař s velkým písmenem! A ten muž je prostě krásný!

Zpráva Onlinekate »Čt 13. dubna 2017 12:58

Zpráva Nikitinka »So Apr 15, 2017 15:12

Lenka I

napište jména lékařů, samozřejmě, - nejste inzerentem, toto subforum je speciálně vytvořeno pro __ skutečné recenze.

manžela a rychlé rehabilitace.

S pozdravem moderátor

Zpráva Lenka I »So 16 duben 2017 19:46» Děkuji: 3

Nikitinka
Děkuji

Provozovaný seminář Pavel Alexandrovič - doktor-inženýr, jak se jmenuje! Je vedoucím oddělení neurochirurgie nemocnice Road Clinical Hospital.
Nejsou žádná slova, která by popisovala, jak se operace odehrála (později vše podrobně vysvětlil), jen virtuos!
Navíc je to velmi příjemný a pozorný člověk!
Jsme mu nesmírně vděční s celou rodinou!

Také chci zmínit tým v Meshalkina, jak píšou v recenzi na webových stránkách kliniky, to je jiný svět! Opravdu, vysoce kvalifikovaní lékaři, pozorné sestry, to vše na nejvyšší úrovni!

Zpráva Cherry 775 »Po dub 02, 2018 19:39

Zpráva flaffi »Ne 15. dubna 2018 21:30

Zpráva Lenka I ”Út 17. dubna 2018 10:25

Post flaffi »Út 17. dubna 2018 13:51

Poselství Elenaleva »Pá 18. května 2018 15:46

Lenka jsem napsal: Zhenni
Dobrý den! Je velmi dobré, že vás nevadí, ale musíme ji následovat!

Při čekání na odpověď od někoho, byl náš příběh vytvořen)))

Zde je náš příběh:
Můj manžel začal jít otupělou nohou. Nejprve jednou týdně, pak dva, atd.
Nedávno jsem nemohl najít pohodlnou pozici vůbec. Obecně, šel k neurologovi, jmenoval MRI. Na MRI (dobře-prohlížel MRI skener) u křižovatky hrudní a bederní sekce, hemangioma byl viděn. Obrátil se na neurochirurga na trati, jmenoval MRI s kontrastem a MSCT. Všichni jsme prošli tímto obchodem.
Hemangiom je poměrně velký. Už jednou změkla jednoho obratle, druhý změkla. A co je nejstrašnější, začala mačkat páteřní kanál + stále se dotýkala nervových zakončení, která jsou zodpovědná za dolní končetiny. Neurochirurg říkal, že je dobré, že existují příznaky, které vás trápí noha, protože často v takové situaci, kdy máme náhlý „selhání“ dolní poloviny těla. Tj Nejprve nejsou žádné příznaky a pak jednou. a nohy a genitourinární systém selhávají.
Řekl také, že žádné masti, injekce, masáže, bylinky a obklady nemohou vyléčit.
Žádali jsme o kvótu v Meshalkinu (jak nám poradil neurochirurg, on tam pracuje sám). O dva týdny později jsme už měli seznam lékařů, kterým musel manžel podstoupit hospitalizaci.
A 6. dubna proběhla operace. 11 hodin v celkové anestezii.
První etapou je odstranění hemangiomu, druhým krokem je zpevnění 2 obratlů speciálním gelem (cementem).
Ale teď je vše v pořádku, včera už byl propuštěn z Meshalkinu a dnes prochází rehabilitací v Path!
Pokud to někdo potřebuje, řeknu jméno neurochirurga (nevím, jestli můžete psát podle pravidel zde) - to je lékař s velkým písmenem! A ten muž je prostě krásný!

Helen, dobré odpoledne!
Jak je váš manžel? Doufám, že je s vámi všechno v pořádku.
Chtěl bych s vámi mluvit o doktorovi P. P.. Musíme k němu jít osobně, velmi naléhavě! Možná mi můžete pomoci.
Moje Vatsap +7 705 530 36 96
Byl bych vám vděčný za ooooooochen

Recenze páteřního hemangiomu po operaci

Vertebroplasty obnoví podpůrné funkce páteře

»Nemoci» Klouby »Vertebroplasty obnoví funkce páteře

Pro posílení těla obratle, který je poškozen, proveďte postup pro zavedení kostního cementu.

Tento chirurgický zákrok se nazývá spinální vertebroplastika.

Nejčastěji se používá při kompresi nervových zakončení, vertebrálních kompresních frakturách, které jsou výsledkem osteoporózy, poranění zad, hemangiomů.

Co je podstatou operace

Pro zavedení kostního cementu se používá speciální jehly a proces se monitoruje rentgenovým zářením. Dnes je mnoho lidí nakloněno chirurgickým operacím s použitím kostního cementu.

Používají se v různých patologiích, které jsou spojeny s páteří.

Podobná metoda se objevila v roce 1984. Pak tímto způsobem navrhli léčbu agresivních hemangiomů obratlů. Postupem času se však postup zlepšil a začal se používat pro různé účely. Je schopen vrátit pacientovi pohyblivost zad.

Během operace je do poškozeného obratle vložena kovová jehla, do které padá speciální směs.

  • kostní cement;
  • antibiotikum;
  • kontrastní materiál.

Způsob podání závisí na postižené oblasti. Například pro porušení krční páteře se používá laterální přístup.

Kostní cement má vysokou rychlost tuhnutí. Chirurgovi se podává 6 až 11 minut, aby zavedla směs a vyplnila dutinu, kde došlo k zlomeninám nebo jiné patologii.

Látka má cytotoxický účinek na poškozené buňky. Následně je obratle posílen, bolest je eliminována.

Kdy je přiřazen postup?

Vertebroplastika se nejčastěji provádí s vertebrálními hemangiomy, které jsou v agresivním stadiu.

Intenzita bolesti se bere v úvahu, když se zvyšuje zátěž na zádech, provádí se MRI, která se používá k detekci úrovně poškození těla obratle.

Nejdůležitější indikací postupu je pocit bolesti v místě, kde se objevila léze.

Operaci provádějí v případech vertebrálních zlomenin, s hrozbou stlačení nervových zakončení míchy, což může způsobit metastázy, osteoporózu.

Takový postup obnoví podpůrné funkce, zmírní bolest, vyvolá cytotoxický účinek.

Pokud tuto techniku ​​nepoužíváte?

Vertebroplasty má některé kontraindikace.

Jsou rozděleny na relativní a absolutní.

První zahrnuje:

  • zánět, který ovlivnil kostní tkáň obratlů;
  • asymptomatická fraktura;
  • v přítomnosti poruch spojených s srážením krve;
  • nesnášenlivost pacienta cementovacího prvku, kontrastní látky, člověk může být alergický.

Existují takové relativní kontraindikace:

  • myelopatie v oblasti kompresní zlomeniny;
  • pokud je centrální kanál silně zúžen, epidurální tumory, retropulze fragmentu kosti by mohla způsobit takový jev;
  • infekce, která postupuje.

Co je to artrodéza a v jakých případech je nutné kloub zcela znehybnit? Jaké typy operací existují?

Moderní a efektivní metoda řešení bolesti a patologií defanoterapie páteře je aplikována s přihlédnutím k anatomickým vlastnostem konkrétní osoby. Je možné postup provést doma?

Provozní účinnost

V lékařské praxi postup ukázal vysokou účinnost:

  1. Byly provedeny studie, které ukázaly, že většina pacientů s agresivními hemangiomy se po vertebroplastice zlepšila, 90% regrese syndromu bolesti.
  2. Byli také pozorováni lidé s metastatickými spinálními lézemi. Regrese byla pozorována u 80% pacientů, kteří byli léčeni kůží.

Během této procedury se používá lokální anestézie, která má nízkou invazivitu. Po 2 hodinách po operaci se může pacient bezpečně pohybovat, takže v nemocnici potřebuje jen jeden den.

Po zákroku jeho bolest klesá, aktivita zůstává. Z tohoto důvodu je kvalita života výrazně zlepšena.

V souvislosti s takovým vynikajícím výsledkem má rostoucí počet lidí, kteří v oblasti páteře dosáhli kompresní zlomeniny, sklon k vertebroplastice.

Výhody a nevýhody provozu

Když už mluvíme o vertebroplasty, můžete zavolat takové výhody:

  1. Postup je velmi účinný. Kostní cement se vstřikuje přesně v místě poranění. Proces je řízen speciálním zařízením. V důsledku toho je kost obnovena a posílena.
  2. Nízká invazivita. Tento postup neposkytne pacientovi zranění, protože v procesu jeho realizace nedělejte škrty.
  3. Použití lokální anestézie. Umožňuje zpřístupnit operaci všem lidem bez ohledu na zdravotní stav a věk. Tato anestezie nezatěžuje tělo, na rozdíl od celkové anestézie.
  4. Počet komplikací je minimalizován. Během operace se používají moderní přístroje, aplikují se nové techniky, proto vložená jehla nepoškozuje sousední tkáně a struktury v blízkosti obratle. Řez je proveden pouze několik milimetrů. To dává pacientovi záruku, že nedostane infekci, neztratí krev, nepoškodí svaly, tkáně.
  5. Rychlá aktivita pacienta. Po vertebroplastice se může pacient po několika hodinách snadno pohybovat. Zavedený lék ztvrdne během několika minut, což nevyžaduje omezení mobility pacienta. Nemusí zůstat v nemocnici po dlouhou dobu, stačí jen jeden den. Tento postup je nejčastěji prováděn sutrou, zatímco osoba musí přijít do nemocnice na prázdný žaludek a po nějaké době po operaci může jít domů, vést svůj dřívější život.

V postupu nebyly zjištěny zvláštní nevýhody, pouze že má určité kontraindikace. Ale komplikace po tom vzácně se vyskytují.

Pro operaci se provádí lokální anestézie, která umožňuje pacientovi, aby byl při vědomí. Riziko vzniku infekčních komplikací je sníženo antibiotiky.

Během procedury pacient leží na břiše, je proveden malý řez, skrz který je vložena jehla. Celý proces je monitorován rentgenovým zářením. Potom se odejme kus tkáně pro vyšetření, po kterém se provede vertebroplastika, lom se naplní cementovacím činidlem.

Je zašitá malá rána a je vytvořen obvaz. Několik hodin bude pacient muset ležet v klidném stavu. Když dojde k lokální anestézii, může se objevit bolest, takže pacientovi jsou předepsány analgetika.

Pokud se zlomenina vyskytla prostřednictvím osteoporózy, měla by tato osoba začít tuto patologii léčit. Jinak je zaručena opakovaná porážka.

Možné komplikace

Ve většině případů se po zákroku neobjeví komplikace. Jsou pozorovány pouze u 1% pacientů.

  1. Alergie na léky používané při anestezii.
  2. Infekční komplikace. To je vzácné, protože látka, která se používá, má antibakteriální vlastnosti.
  3. Bolest neprošla. Po zákroku nemá pacient žádnou bolest. Pokud k tomu nedojde, okamžitě vyhledejte lékaře.
  4. Únik použité látky. Při vstřikování kapalného cementu se aplikuje určitý tlak. Někdy může část uniknout. Vzácně to vede k vymačkání nervových zakončení. V tomto případě je nutný další chirurgický zákrok.

Jaká je situace v praxi?

Recenze pacientů, kteří byli provedeni vertebroplasty páteře, ukazují, že mnoho z nich po operaci pocítilo výraznou úlevu a snížení bolesti.

V červnu loňského roku byla u mé dcery objevena zlomenina. Lékař doporučil postup vertebroplasty. Rozhodli jsme se to držet.

Byl jsem překvapen, protože moje dcera mohla večer večer odjet domů, korzet nebyl potřebný, mohla se normálně pohybovat.

Nejdřív si vzala léky proti bolesti, protože se rychle vytratily potíže. V letošním roce byla moje dcera vyšetřena, stav je normální. Opravdu efektivní metoda, která nepohodlí.

Svetlana

Mám 67 let, dostal jsem kompresní zlomeninu dvou obratlů najednou. Šel jsem do vertebroplasty. Operace proběhla rychle.

Tento stav se významně zlepšil. Samozřejmě, že úplné uzdravení zad se nestalo, je tu únava, ale pravděpodobně je ovlivněn věk. Po nějaké době jsem šel do sanatoria a šel na masáž. Tyto postupy v komplexu přinesly vynikající výsledek.

Tatyana

Operoval mě jen před měsícem. Teď se cítím skvěle, ale bolesti mě už netrápí. Jsem rád, že jsem se nebál jít na tento postup.

Irina

Cena kousnutí, ale stojí za to

Služba stojí jinak.

Záleží na klinice, na kterou se vztahují, na počtu obratlů, které mají být léčeny.

V průměru se cena vertebroplasty pohybuje od 30 tisíc do 100 tisíc rublů.

Ale v některých nemocnicích pro takové operace vyžadují až 150 tisíc rublů.

Vertebroplasty je moderní postup.

S jeho pomocí se zbavte zlomenin, bolesti, které způsobují.

Operace má mnoho výhod, takže nyní získává na popularitě.

Jak léčit spinální hemangiom

Příznaky a příčiny nemoci

Hemangiomy se tvoří z abnormálně zarostlých krevních cév, které pronikají vertebrálním tělem. Proč k takovému šíření krevních cév nedochází.

Předpokládá se, že rozvoj hemangiomů přispívá k dědičnosti, stejně jako k některým vnějším faktorům, jako je příliš dlouhé vystavení slunci. To je však jen odhad.

Obvykle jsou hemangiomy detekovány u dospělých. Existuje však velký podíl pravděpodobnosti, že se s nimi narodí někteří lidé, a mnoho mladých lidí se možná objeví v mladém věku.

Dříve, před výskytem tomografie, byly hemangiomy někdy nalezeny na běžných rentgenových snímcích. Ale protože na rentgenovém snímku je vidět jen velké hemangiom, jejich detekce byla vzácným diagnostickým nálezem.

Proto před výskytem tomografie zůstalo mnoho hemangiomů bez povšimnutí. Člověk mohl žít svůj život v míru se svým hemangiomem, aniž by o tom věděl, a zemřel ve stáří z jiné nemoci. A pouze s příchodem tomografie, detekce hemangiomů byla "dána do proudu".

Ještě jednou zdůrazňuji, že mnoho lidí o svých hemangiomech nevědělo, a proto s nimi žili pokojně. A teď jsou lidé někdy zastrašováni hemangiomy do skutečných záchvatů hněvu.

Klasifikace hemangiomů - typy a velikost nádorů

Vertebra hemangiom je několik typů.

V závislosti na umístění léze se rozlišují následující typy:

  • Typ I Hemangiom se koncentruje v páteři, zcela ho přemůže;
  • Typ II To přemůže jen tělo obratlů;
  • Typ III Nachází se na zadním sedadle;
  • Typ IV Okamžitě postihuje 2 oblasti - část zadního půlkruhu a obratle;
  • Typ V. Nachází se ve spodní části páteře (epidurální neoplazmy).

Příznaky a příznaky

V ojedinělých případech, o kterých se bude diskutovat o něco později, se hemangiom zjeví. Dokonce ani nemusíte mít podezření, že ho máte, pokud formace nevytlačí kořeny nervů a nevydá se do páteřního kanálu.

Po 40-45 letech se v důsledku změn souvisejících s věkem snižuje hustota kostí, což je zhoršováno přítomností nádoru. Tato situace vede ke zlomeninám (kompresi), snížení výšky obratle, jehož součástí je tlak na krevní cévy a nervy.

To vede k výskytu různých příznaků, jako je znecitlivění prstů, zažívací potíže, funkce srdce a další, v závislosti na kompresi nervů v cévách a umístění nezdravého obratle.

Důležité: přerušovaná nebo přetrvávající bolest zad, necitlivost končetin, závratě a migréna způsobují návštěvu u lékaře k diagnóze.

Příznaky a příznaky

Je vhodné provést nějaké srovnání mezi vertebrálním hemangiomem a Schmorlovou hernií. Mezi těmito subjekty skutečně existují společné znaky:

  1. A hemangiom a Schmorlova kýla ničí kostní tkáň obratle;
  2. Obě formy jsou náchylné ke zvýšení, pouze s kýlou, kostní defekt je omezen tloušťkou disku, as hemangiomem je v zásadě omezen pouze rychlostí růstu tumoru;
  3. Oba procesy jsou asymptomatické.

Velikost hemangiomu, zpravidla nepřesahuje 1 cm, a v tomto případě příznaky spočívají v bolavé bolesti v zádech, ale v některých případech to nemusí být vůbec přítomno.

Recenze léčby

Neagresivní hemangiom s malou velikostí nevyžaduje u lékařů žádná drastická opatření. Ale s agresivním případem bude závažnější, pro léčbu, která má 4 způsoby - chirurgický zákrok, zpevnění (alkoholizace), punkce punkcí vertebroplasty a embolizace.

Existuje další možnost, jak se zbavit problému - prostředků tradiční medicíny. Ale mohou být použity pouze po svolení ošetřujícího lékaře a pod jeho kontrolou.

Lidové léky

Existuje dostatečný počet způsobů poskytování lékařské péče pro léčbu tohoto onemocnění. Určit volbu by měl lékař pomoci. Zde jsou ty společné:

  1. Radiační terapie (radiace, aplikovaná v počátečních stadiích).
  2. Embolizace (injekce léčivé tekutiny do nemocného obratle se může opakovat).
  3. Alkoholizace (expozice ethanolu, riziko komplikací je vysoké).
  4. Vertebroplasty (nejúčinnější a nejbezpečnější vstup "kostního cementu").
  5. Chirurgický zákrok (extrémní případ s komplikovaným průběhem).

Lidové léky

Irina, 43 let: V loňském roce čelila tomuto problému během MRI. Zpočátku jsem se bála, běžela jsem k doktorovi.

Neuropatolog ujistil, že velikost 7 mm není nebezpečná. Horší je, když je velikost větší, pak se stavce stává velmi zranitelným.

To je, když nemůžete masírovat nebo jít do manuálu. A s touto velikostí je to povoleno.

Dělám masáže, moje hlava bolí méně.

Pokud se na zádech objeví hemangiom, může lékař předepsat vertebroplastiku, kterou provádí pouze zkušený odborník zdravotnického zařízení.

Mimochodem, co ta operace měla děvče dělat? Co je to cementace obratle?

Vědecky se to nazývá perkutánní punkcí vertebroplasty. Metoda v 80. letech 20. století byla vyvinuta francouzským neurochirurgem R.Gaibertem a neuroradiologem N.Deramondem.

Podstata techniky spočívá v tom, že směs speciálního kostního cementu se vstřikuje přímo do těla obratle, do hemangiomu, pomocí speciální jehly.

Směs vyplňuje dutinu hemangiomu a postupně tuhne. V důsledku toho se obratle stává silnějším a riziko jeho zlomeniny zmizí.

Vertebroplastická páteř

Mnoho spinálních patologií vyžaduje chirurgickou léčbu, která může být provedena různými metodami. Jedním z moderních, efektivních a slibných chirurgických zákroků je vertebroplastika nebo vertebrální plastika.

Tato metoda začala být používána od roku 1984 a neustále se zlepšuje, doplněná inovacemi v oblasti metod a materiálů pro plasty.

Jak ukazují klinické statistiky, jeho účinnost roste a v současné době dosahuje 80-90% v závislosti na typu patologie a stavu pozadí páteře.

Jaké jsou podstaty a výhody vertebroplasty

Kostní stavba obratlů může být porušena v důsledku poranění, nemocí a věkem souvisejících nebo degenerativních dystrofických změn.

Jako výsledek, dutina nebo množství buněk je tvořeno v těle obratle, který velmi zmenší schopnost vykonávat jeho hlavní funkci: podporovat.

Jakékoliv nadměrné zatížení může způsobit takzvanou kompresní zlomeninu, když je kostní tkáň stlačena.

Zvláště často se tento jev vyskytuje u starších pacientů s osteoporózou, které se vyskytují s „řídnutím“ obratlů.

Často, různé patologické procesy, které mění strukturu kosti a dělat to slabší stát se příčina fraktur. Pokud jsou postiženy míchy a nervové kořeny, pacient cítí spoustu bolesti.

Kromě toho se může zvýšit bolest, protože se zhoršuje závažnost zlomeniny nebo progrese onemocnění.

V těchto případech může pacientovi pomoci pouze vertebroplastika páteře, což znamená obnovení integrity oblastí rozbitých nebo poškozených osteoporózou.

To vyžaduje tzv. Kostní cement, který vyplňuje výsledný deficit kostní tkáně.

Výsledkem je, že páteř obnovuje svou podpůrnou funkci, syndrom bolesti se zastaví a pacient se velmi rychle vrátí do aktivního života.

V mnoha ohledech závisí úspěch chirurgického zákroku na složení a kvalitě kostního cementu, na jeho schopnosti rychle tuhnout. Jedná se o polymer, který je dodáván se speciální směšovací nádrží.

To znamená, že kostní cement se připravuje individuálně během operace a je v množství, které je nezbytné pro vyplnění specifického kostního defektu.

Pro operaci hrudních obratlů je tedy zapotřebí 4 - 5 ml cementu, na bederních - do 10-12 ml. Tyto objemy jsou stanoveny klinicky a umožňují plně obnovit kostní strukturu.

Menší objemy, jak bylo zjištěno v praxi, nejsou schopny poskytnout páteři stabilitu a normální podpůrnou funkci. Kromě toho mohou způsobit opětné zlomeniny a návrat bolestivé bolesti.

Kostní struktura při osteoporóze se stává „volnou“ a křehkou.

Proto je v průběhu operace stanoveno požadované množství kostního cementu, i když může být předem určeno rentgenovým nebo tomografickým nálezem postiženého segmentu.

Kromě polymerního materiálu zahrnuje složení cementu radiopropustnou látku a antibakteriální činidlo.

Tato souprava je míchána do pastovitého stavu, který zajišťuje jeho volný vstup přes speciální jehlu do kostní dutiny nebo vady.

Charakteristickým rysem polymerní složky je, že musí ztuhnout na hustotu kostí během 6-11 minut.

Na začátku tohoto procesu je celá cementová hmota silně zahřátá na 70 stupňů, což poskytuje výrazný cytotoxický a protinádorový účinek, jakož i tepelnou nekrózu nervových zakončení, která vede k vymizení bolesti.

Antibakteriální složka je nezbytná pro prevenci infekčních komplikací a radiopakní látka umožňuje sledovat průběh operace.

Kostní cement se připravuje během operace.

Intervence se provádí tam, kde je nejjednodušší přístup do obratlů, kde jsou prakticky pokryty pouze kůží. Operace se proto nazývá perkutánní vertebroplastika.

Jeho další jméno je propíchnutí vertebroplasty, protože to nevytváří velké a traumatické řezy měkkých tkání, a přístup k poškozenému obratli je dělán přes punkce, používat zvláštní průvodce a jehlu.

Variace této metody může být považována za kyphoplastiku, která je také určena k obnovení integrity a funkce páteře. Rozdíl od vertebroplastiky spočívá v tom, že zlomený obratlík je nejprve „narovnán“ pomocí válce s kapalinou. Po jeho extrakci zůstává dutina, následně naplněná kostním cementem.

Všechny rysy vertebroplasty určují jeho hlavní výhody oproti jiným intervencím na páteři:

  • malá invazivita (zraněna je pouze malá oblast kůže, podkožní tuková tkáň, fascie a svaly);
  • dostatečná účinnost, která je zajištěna přesným zavedením cementu a vede k obnovení předchozích funkcí v 70–80% případů;
  • použití lokální anestézie, která významně snižuje seznam kontraindikací a umožňuje použití metody v každém věku;
  • malé procento pooperačních komplikací;
  • rychlá aktivace pacientů po zákroku (po několika hodinách) a předčasném propuštění z nemocnice (druhý den).

Indikace a kontraindikace

Vertebrální vaskulární nádor nebo hemangiom je jednou z indikací pro operaci.

Stavy doprovázené osteolýzou (rozpuštěním) kostní tkáně obratlů nebo jejich destrukce (destrukce) s tvorbou kostního defektu jsou velmi rozdílné. Všechny jsou indikací pro vertebroplastiku:

  • osteoporóza;
  • metastatické procesy v páteři;
  • vertebrální hemangiomy.

Osteoporóza může být nazývána závažným problémem starších osob. Kostní tkáň kostry se stává křehčí, v důsledku čehož téměř polovina žen a 13% mužů starších 50 let trpí alespoň jednou zlomeninou kostí, včetně obratlů.

Poranění je doprovázeno lokální bolestí v oblasti postiženého segmentu, ztrátou podpůrné funkce a snížením kvality života. Konzervativní léčba není schopna léčbu trvale vyléčit a může způsobit negativní účinky.

Proto je vertebroplastika v mnoha případech prioritní metodou léčby.

Metastatická (sekundární) léze obratlů se vyskytuje často a zaujímá třetí místo za játry a plícemi. Vezmeme-li v úvahu četnost všech novotvarů páteře, pak jsou metastázy diagnostikovány v 96% případů a primární nádory - ve 4%.

Nádorová tkáň postupně roste, zabírá a ničí kostní strukturu obratlů, což vede ke zhoršenému syndromu bolesti a velmi často k patologickým frakturám.

Pacientům s takovou diagnózou lze pomoci různými metodami chirurgického zákroku v kombinaci s radioterapií a chemoterapií, která závisí na typu nádoru, jeho šíření a lokalizaci. V takových případech je vertebroplastika jednou z nejúčinnějších chirurgických metod.

Z benigních novotvarů lze odlišit hemangiomem páteře, ale postupovat agresivně, s destrukcí vertebrálních těl. Ve většině případů je nádor lokalizován v jednom segmentu a často způsobuje kompresní zlomeniny. Zavedení kostního cementu do těla obratle zbavuje pacienta bolesti a neurologických poruch.

Progresivní bolest je známkou závažných patologií.

Ale i přes účinnost a další výhody vertebroplasty, tato metoda má některé kontraindikace. Pokud se zlomenina vyskytla na pozadí osteomyelitidy obratle (zánět kostní tkáně a periosteum), pak se vertebroplastika neprovádí.

Pokud pacient trpí onemocněním krve, zejména patologií koagulace nebo je alergický na složky kostního cementu, lékaři používají jiné léčebné metody.

V ostatních případech, kdy má pacient současně chronická onemocnění (diabetes mellitus, hypertenze, těžká ateroskleróza), je otázka způsobu léčby striktně stanovena individuálně.

Jaká je operace?

Doporučujeme si přečíst: Jak léčit zlomeniny páteře

Před zákrokem je třeba pacienta důkladně vyšetřit: podstoupit vyšetření, darovat krev pro biochemii a koagulogram, provést rentgenové snímky ve 2 projekcích a tomogram, který poskytne chirurgovi kompletní obraz o objemu operace. Jako premedikace (lékový přípravek) se používá antibakteriální činidlo, které je také prevencí infekčních komplikací.

Intervence se zpravidla provádí v lokální anestézii. Standardní poloha pacienta je na břiše, na radiolucentním stole, který je nezbytný pro konstantní rentgenové monitorování operace. Další je propíchnutí kůže, která má být tkáně, a tělo obratle se speciální jehlou, která slouží jako vodítko.

Potom se polymerní cement dodává do defektu kosti.

Mnozí chirurgové však před zavedením cementu nejprve používají rozpustnou radiopropustnou látku v kapalné formě, která dává představu o tom, jak se bude šířit pastovitý polymer, ať už se jedná o venózní plexy a defekty kortikální vrstvy, kterými může polymerační kompozice unikat.

Pak se připraví potřebné množství cementu, který se vstřikuje speciální injekční stříkačkou pod tlakem.

Po úplném naplnění defektu se jehla odstraní, měkké tkáně se několik minut stlačují, aby se krvácení zastavilo. Posledním stupněm je uložení sterilního obvazu.

Po chirurgickém zákroku musí pacient ležet ve stejné poloze po dobu dalších 1-2 hodin, pak je mu dovoleno sednout si a trochu se projít. Další den je propuštěn z nemocnice.

Zavedení kostního cementu se provádí za použití hydrostr zesilovače.

Komplikace vertebroplasty jsou zaznamenány velmi vzácně. Je však možné, aby cementovací sloučenina vstupovala do páteřního kanálu, což může vést k neurologickému poškození nebo alergické reakci na anestetikum. Infekční procesy v důsledku porušení integrity měkkých tkání téměř nikdy nenastanou.

Aby se zabránilo úniku cementu přes defekty kortikální vrstvy, musí mít významnou viskozitu. Musí však být plastický a snadno se dostat do kostní dutiny. Tyto požadavky plně splňuje značka kostního cementu Сonfidence, jejíž použití zcela vylučuje případy komplikací.

Po operaci se pacienti rychle vrátí do aktivního života.

Recenze pacientů podstupujících vertebroplastiku

Všichni pacienti, kteří podstoupili tento postup, zaznamenali výrazné zlepšení stavu a dokonce úplné uzdravení: obnovení funkce páteře, zmírnění bolesti. Výsledek operace závisí na rozsahu zásahu (kolik obratlů vyžaduje plasty) a na věku pacienta, na přítomnosti nemocí na pozadí. Zde jsou některé recenze pacientů o vertebroplastice:

Ludmila, 63 let
„Na pozadí osteoporózy se zlomily 2 obratle najednou, chirurg nařídil operaci. Poté, co její bolest klesla, ale ne úplně pryč. Ale po měsíci v sanatoriu, kde jsem se s mým záběrem navíc zacházel, se cítím skvěle. “

Vyacheslav, 70 let
„Mnozí chodí na placené kliniky. Ale vertebroplastika se týká high-tech lékařské péče, pro kterou stát přiděluje tzv. „Kvóty“. Lze to tedy provést zdarma. “

Svetlana, 44 let
„Mám spinální hemangiom a lékaři doporučili jít na operaci, zejména když se bolest začala zesilovat. Na rentgenovém snímku byla nalezena zlomenina obratle. Po vertebroplastice se cítím dobře, není žádná bolest, dělám veškerou práci bez omezení. “

Vertebroplasty ve všech zemích se stávají nejoblíbenější metodou léčby páteře s vhodnými indikacemi. Tato metoda má trvale vysoké výsledky a je pacienty dobře snášena.

Spinální hemangiom

Spinální hemangiom je benigní nádor sestávající z krevních cév. Zpravidla pouze jeden stavec udeří a je nalezen náhodou. Nemá žádné specifické příznaky, prakticky nevyžaduje léčbu.

Provoz se provádí pouze v

Hemangiom je benigní nádor sestávající z oddělených plochých buněk, které lemují povrch krve a lymfatických cév. Může se objevit na kůži, v jakémkoliv vnitřním orgánu, v kostech kostry.

Rozvíjí se poměrně pomalu, rozpouští se ještě pomaleji (například kožní léze u kojenců se řeší pouze 7-12 let).

Spinální hemangiom se vyvíjí v kostních strukturách obratlů, zatímco v medulle dochází k nadměrnému dělení a proliferaci (proliferaci) buněk krevních cév. Lokalizovaný nádor, zpravidla pouze u jednoho obratle, nejčastěji se nachází v dolní hrudní nebo horní lumbální páteři.

Spinální patologie se vyskytuje poměrně často u dospělé populace (téměř 10%) a velmi vzácně u dětí. Rozvíjí se a je naprosto asymptomatický, objevuje se náhodně.

Pokud se objevil v důsledku stížností pacienta na bolesti zad, pak byste měli hledat další související onemocnění páteře.

Hemangiomem vertebrálních těl se považuje žilní malformace kostní tkáně.

Důvody vzdělání

Dosud nebyly zjištěny spolehlivé informace o faktorech způsobujících rozvoj spinálního hemangiomu. Předpokládá se, že genetická predispozice hraje v této otázce významnou roli. Podle některých údajů existuje souvislost mezi patologií a možnou lokální hypoxií tkáně (hladovění kyslíkem), vrozenou nebo vznikající pod vlivem vnějších faktorů.

Další studie uvádějí, že existuje vztah mezi vývojem onemocnění a vzestupem hormonu estrogen produkovaného vaječníky a kůrou nadledvin. Možná je to proto, že benigní tumory se vyskytují 3-5krát častěji u žen než u mužů, stejně jako u pacientů s endokrinními poruchami u těhotných žen a mladých matek.

Symptomatologie

Ve většině případů se míšní hemangiom neobtěžuje pacienty a neprojevuje se.

Tahová nebo tupá chronická bolest se může vyskytnout pouze u velkých útvarů, které pokrývají celý prostor postiženého obratle.

Ze stejného důvodu, kolapsu (zhoršení zásobení krve a výživy) samotného vertebrálního těla se mohou vyvinout přilehlé meziobratlové ploténky, což je spojeno s rozvojem osteochondrózy a snížením výšky patologické oblasti.

Sagging páteře zase může způsobit kompresi okolních nervových kořenů nebo jiných měkkých struktur zad.

V tomto případě bude mít bolest ostrý charakter s jedním otvorem, v kombinaci s necitlivostí, mravenčením, slabostí, ztrátou citlivosti nebo naopak, pálením v končetinách a poškozením vnitřních orgánů.

Podobné symptomy, stejně jako paréza a paralýza končetin, jsou také zaznamenány, když jsou stlačeny tvorbou páteřního kanálu (stenóza) nebo míchy samotné.

Vzhledem k tomu, že spinální hemangiom je benigní, nemetastázuje, ale se silným zvětšením velikosti je schopen ztenčit membránu vertebrální kosti, zvýšit její fyziologické rozměry a způsobit kompresní zlomeninu.

Slabší stěny páteře neodolávají mechanickému namáhání, praskají, prohýbají se, způsobují hromadění krevních buněk, poškozují třísky, způsobují komplexní krvácení, krvácení a hematom. Tento stav je zvláště nebezpečný u těhotných žen, když se výrazně zvyšuje zatížení páteře.

Symptomy hemangiomu páteře jsou tedy spíše nespecifické a zcela závisí na umístění nádoru, jeho velikosti a agresivitě.

Klasifikace vzdělávání

  • přímo v těle obratle;
  • porážka celého obratle (tělo, oblouky, procesy);
  • izolovaná patologie zadního oblouku;
  • současné poškození těla obratle a části zadního oblouku;
  • porážka části obratle sousedící s páteřním kanálem, s uvolněním vzdělání v epidurálním prostoru.

Na histologické struktuře:

  • Tvorba kapilár je spleť nebo plexus tenkostěnných cév, oddělených vláknitými vrstvami a / nebo tukovou tkání.
  • Racemický nádor vypadá jako kapilární nádor, ale liší se velikostí cév, které nesou více krve.
  • Kavernózní hemangiom je charakterizován přítomností několika velkých komunikačních dutin oddělených tenkými stěnami (řady endotelových buněk). Dutiny jsou naplněny krví.
  • Smíšený typ nádoru je charakterizován komplexním zvětšením akumulace kapilárních a kavernózních nádorů.

Poslední dva typy patologie jsou špatně léčeny konzervativními metodami a ve většině případů vyžadují chirurgický zákrok.

Podle klinických projevů se podíl:

  • Asymptomatické neagresivní formace - nemají klinické příznaky a radiologické známky růstu.
  • Symptomatické neagresivní formace - jsou charakterizovány lokální bolestí, ale nemají známky radiologické agresivity.
  • Asymptomatické agresivní formace - nemají žádné klinické příznaky, ale existují radiologické známky agrese.
  • Symptomatické agresivní formace - jsou charakterizovány jasnými příznaky radiologické agresivity a odpovídajícími syndromy bolesti v kombinaci s dalšími souvisejícími symptomy.

Diagnostika a léčba

Zpravidla se při rentgenovém vyšetření náhodně zjistí spinální hemangiomy. Postižený páteř má charakteristický voštinový vzor, ​​lze vidět kompresní trhliny, které snižují výšku samotného obratlového těla nebo sousedních disků.

Podrobnější informace lze získat pomocí magnetické rezonance. To vám umožní přesně určit umístění, typ, velikost nádoru, malé větve a poškození okolních měkkých tkání.

U stabilních (ne rostoucí) malých a středních hemangiomů se používají konzervativní léčebné metody s konstantní kontrolou MRI. Terapie se skládá z:

  • Drogová léčba zaměřená na posílení kostní tkáně a zmírnění syndromů bolesti, pokud jsou přítomny.
  • Cvičení, řízené a měřené cvičení pro celkové posílení svalových struktur a rehabilitace.
  • Fyzikální terapie, masáže a manuální terapie.

Je třeba mít na paměti, že zóna samotného tumoru nemůže být zahřívána, masírována nebo vystavena fyzioterapeutickým účinkům. To může vyvolat jeho růst a zvýšit riziko komprese.

Pokud se hemangiom stále zvětšuje (v agresivním stavu), je nutná konzultace s neurochirurgem a zvážení možnosti operace. Donedávna byla radiační léčba považována za nejúčinnější léčbu nádorů. K dnešnímu dni existuje několik specifických metod.

Specifická léčba

Volba metod pro léčbu spinálního hemangiomu se provádí v závislosti na velikosti tumoru, jeho agresivitě a průvodních neurologických projevech.

Radiační terapie - léčba ionizujícími paprsky (rentgenové záření, gama, beta, neutron, proton, atd.) Vypočtené dávky a typu pro eliminaci nádorů různých etiologií. Může být použit jako samostatná terapie nebo jako doplňková opatření po částečném chirurgickém odstranění.

Alkoholizace - postup pro zavedení čistého ethylalkoholu do tkáně. Podstata této techniky je založena na koagulačních vlastnostech ethanolu, který způsobuje aseptickou nekrózu tkání, díky které začnou vrásky a jizvy. Krevní oběh v obratle se rychle zhroutí, pak postupně ustupuje.

Embolizace je minimálně invazivní chirurgický zákrok na krevních cévách, prováděný perkutánním přístupem za stálého řízení za použití metod radio-paprskového zobrazování. Podstatou procedury je selektivní okluze (blokování) krevních kanálků se speciálními částicemi - emboly.

Želatinové houby, titanové spirály, válce, plechovky, vinylové prvky se používají jako embolie. Operace se zpravidla provádí v lokální anestézii pomocí endoskopických přístrojů a může významně snížit velikost nádoru a kapilární aneuryzmy.

Puncture vertebroplasty je minimálně invazivní metoda zavedení speciálního kostního cementu nebo směsi plastů do postiženého obratle. Doporučuje se pro léčbu kompresních zlomenin a hemangiomů v agresivním stadiu.

Pokud jsou stěny obratle již poškozeny nebo zploštěny, pak se provede další kyphoplastika (zavedení balónu, který pomalu bobtná, zvedá tělo obratle na anatomicky správný stav), pak se směs cementu nalije.

Plně chirurgický zákrok pro léčbu benigních nádorů se používá jen zřídka.

Pouze v kritických situacích (se zraněním), které jsou nebezpečné pro život pacienta a souvisí s poškozením postiženého obratle, kompresí nervových kořenů nebo míchy, kdy výkon vnitřních orgánů nebo motorické schopnosti těla závisí na rychlosti zákroku. V tomto případě se místo vzdáleného obratle nebo jeho části instalují umělé kostní implantáty, titanové desky nebo stabilizační systémy.

Recenze spinální hemangiomy

při zlomenině, se sekundární Kummelovou chorobou.

Perkutánní vertebroplastika hemangiomu s polymetylmetakrylátovým cementem je skutečně metodou volby (pro osoby starší 60 let).
S mladými lidmi by se mělo zacházet. Kostní cement je nežádoucí - je lepší provést transpedikulární exoconclusion léze s úpravou dutiny a plnění biologicky rozložitelným kostním cementem na bázi hydroxyapatitu.
Samozřejmě to vše závisí na velikosti léze, porážce oblouku a riziku intracanálního vertebrálního a radikulárního toku cementu se známkami popálenin duralového vaku, přední komprese.

Kde - přesně v traumatologii CEMP. Tato technika je jednoduchá, zcela lokální anestézie pod kontrolou EOC.
Vše, co je potřeba, je kostní cement (který a kolik - řekne doktor). 1 nastaveno na 1 úroveň. Dříve nebyl použit žádný opakovaně použitelný injektor pro samonosný kostní cement (pokud používají typ Cemex, je nutné promíchat prach z drobků z porézního Ti-Ni, aby byl proces vizualizován).
Obecně platí, že jít do traumatologie specialisté - budou vysvětlovat všechno a říct.
Vertebroplasty není citován a není zařazen do seznamu OMS.

vertebroplastika není součástí MLA. Dokonce i když se na koleno injekčního stříkačky vyrábí lékař, který neobsahuje samy o sobě, neexistuje žádný volný kostní polymetylmetakrylát / biologicky odbouratelný cement (dříve byly zakoupeny pigmenty prasat, které nebyly dostačující pro všechny - nechali plasty kostních defektů a osteoplastiku obratlovců s frakturami typu A1.3 a vzácně A2)..3)
proto, tito pacienti přijít soukromě k procedurám, kupovat soupravu pro vertebroplasty s jejich vlastními penězi (oni často doporučují který kit koupit operačními lékaři - na jejich zkušenostech, vy můžete posoudit lepší produkt s snadností použití).
Například Zimmerovsky set pro vertebroplasty s polymethylmetakrylátovým cementem stojí asi 12 tun / set (na úroveň).

Výsledky jsou všude stejné - prudký pokles bolesti (popáleniny polymethylmethakrylátu během tuhnutí - růst, zpravidla již neexistuje. Dobrý účinek však netrvá dlouho - po 3-5 letech začíná osteolýza, tělo obratle roste kolem cementu (zejména když cement proniká do disku). - vzniká bohatá makrofágová reakce, která často vede k osifikaci zadního podélného vazu s přední duralovou kompresí).
Přirozeně, polymethylmethakrylátový cement a cement jsou rozdílné - ruské cementy, italské, velmi rychle tuhnou; Němci ztrácejí příliš dlouho s mírným postupným oteplováním. Optimální z hlediska doby kalení - Američan z Varšavy, Indiana (Zimmer, Biomet, DePew - v podstatě je cement stejný).
Proto je polymetylmetakrylát indikován pouze pro pacienty starší 65 let a metastatické léze vertebrálních těl (například lytická forma kostních metastáz karcinomu prsu).
Po roubování biodegradabilním kostním cementem jsou výsledky mnohem lepší, zejména u mladých. Potřebujeme však adekvátní exocleaci léze s pečlivým ošetřením dutiny. Takové vybavení v Yakutii neexistuje pro transpedikulární exococletion s tranpedikulární endoskopickou revizí (v Moskvě pouze centrální klinika viděla na centrální klinice administrátora prezidenta a Dr. Konovalova, syna akademika Konovalova).

Ani se s takovými pacienty v Jakutsku nesetkávám - nepamatuju si to. V Moskvě a Nsk takový parta. Tímto způsobem může být provedena prevence těžké zlomeniny páteře. Pokud jde o nás, není to zdarma, takže to není nutné. a pak na odbočce se "otočí" (a na základě své zkušenosti s lékařem "karkun" nazve předpokládanou zlomeninu).

Ve zranění přesně to udělal doktor Sofronov S.I., Dyachkovsky I.M. (S touto technikou jsme studovali zároveň tuto techniku).

Jaké je průměrné kritérium T pro densitometrii DEXA? nebo alespoň na ultrazvukovém denzitometru (pata nebo paprsek)?
DEXA-densitometr je v geriatrii na cestě Pokr, na klinice MIF NEFU (kde kdysi byl MI YSU). Ultrazvukové denzitometry byly v revmatologii (městská nemocnice, budova vedle porodnice č. 2) a zdálo se, že byla na 5. klinice.

Není-li možné provést tyto studie - staromódním způsobem, srovnat indexy kortikálního femorálního, metakarpálního - Bordett-Norden a houbovitého proximálního femuru-Singh.
Na základě vyšetření, izolace, příjmu potravy, poškození gastrointestinálního traktu, pohovoru, předepisování léčby. Hlavní specialista na osteoporózu republiky, samozřejmě traumatolog-ortoped, kmn Epanov Viktor Vladimirovič. Jeho kontaktní údaje (dokud nebude otevřeno dlouho očekávané centrum osteoporózy, rozsvícené světlou rukou prof. Rodionové S. S.) mohou být položeny na MIFU MI.
Nemám právo poskytnout veřejnosti své osobní osobní údaje. Lékařská etika.

S porušením segmentace a fragmentace (proto došlo k teratogenním projevům ve formě hemangiomů).

Přivádím myšlenku na „spojitost“ hemangiomu se zvýšeným rizikem zlomeniny páteře v důsledku postmenopauzální osteoporózy. Nyní byste měli dostávat profylaktické léky s estrogeny (předepsané ve spolupráci s gynekology, ale může existovat krátkodobý hyperviskózní vaskulární syndrom s tvorbou mnohočetné osteonekrózy kostí. TB by měl být před přijetím pečlivě vyšetřen, aby nedošlo k jeho postižení - to je také nutné u žen, které budou užívat perorální antikoncepci) - klimakterický syndrom je minimalizován, kvalita kosti bude zlepšena (v důsledku kontroly osteoklastů).

Kredity mezi zvlášť závažnými

Potřebujete financování pro svůj domov, pro podnikání, pro
Nákup auta, koupit motocykl vytvořit svůj vlastní
podnikání, pro více pochybností osobní potřeby. Poskytujeme
osobní půjčky s nominální úrokovou sazbou ve výši 2% nezávisle
množství. Sdělte nám prosím ve své žádosti o úvěr přesnou částku
a datum.
Pro více informací mě můžete kontaktovat (
[email protected])

Kredity mezi zvlášť závažnými

Potřebujete financování pro svůj domov, pro podnikání, pro
Nákup auta, koupit motocykl vytvořit svůj vlastní
podnikání, pro více pochybností osobní potřeby. Poskytujeme
osobní půjčky s nominální úrokovou sazbou ve výši 2% nezávisle
množství. Sdělte nám prosím ve své žádosti o úvěr přesnou částku
a datum.
Pro více informací mě můžete kontaktovat (
[email protected])

I, Kredity mezi obzvláště závažnými

Potřebujete financování pro svůj domov, pro podnikání, pro
Nákup auta, koupit motocykl vytvořit svůj vlastní
podnikání, pro více pochybností osobní potřeby. Poskytujeme
osobní půjčky s nominální úrokovou sazbou ve výši 2% nezávisle
množství. Sdělte nám prosím ve své žádosti o úvěr přesnou částku
a datum.
Pro více informací mě můžete kontaktovat (
[email protected])

telefonicky.. jen SS Rodionová radí. To je velmi podobné jí.

Existuje spojení - kost se zhoršuje a hemangiom se nezastavuje (například z experimentů Bergmana ze slavné Saalgrenovské nemocnice z Yoteborgu je známo, že tělo bederních obratlů obvykle vydrží 80% všech vertikálních zatížení na páteři, zbytek je Dennisův zadní sloupec; zátěž na tělech páteře je ještě větší).
Existují práce, které spojují růst hemangiomů (vaskulární a vzácně nádory zárodečných buněk) po menopauze právě díky sekundární osteoporóze. U žen s porézní a menopauzou jsou tedy metastázy do páteře tak časté (kost je „plná děr“ - do křehké „imunitně závislé sypké kosti“ - protože osteoklasty pocházejí z imunitního systému, přesněji z monocytů).

inspekce.
Nyní jsem v Jakutsku - půl roku bude určitě. Jak se ukázalo, vertebroplasty v rbOC2 CEMP nejsou kvóty.
TB samonosná vertebroplastika (pro spotřební materiál), bez CHI provozu. A voda přes placené služby pokladny si tyto spotřební materiály můžete koupit.
Ještě neví, co spotřebního materiálu. Jsem zvyklý pracovat s cementem a zimmerem.

To jsou všechny org-metody otázky. Je důležitější, abyste věděli, zda dojde k progresi (jistě, hemangiom je neagresivní - po úrazech tak vzácný). A objasnit, zda je osteoporóza / je nějaká ztráta kosti. Stanovení rizika patologické fraktury.

Obecně, inspekce odhalí všechno. Pak můžeme hovořit o volbě taktiky reference.

Pro cementovou vertebroplastiku - minimálně invazivní ambulantní chirurgii. Provádí se v lokální anestézii. Při použití standardního objemu cementu s vertebroplastikou na úrovni 1 není doba provozu obecně delší než 45 minut, s ohledem na tuhnutí cementu. Při dodatečné resekci tunelů s RFA nebo bez RFA může být doba operace opožděna o půl hodiny.

rozhodně dvoufázová plnohodnotná operace: zadní fáze - TPF (úroveň 2 nad a pod, nepočítá postiženého obratle) a zadní úplná resekce zadních struktur obratle, včetně nohou paží
a přední etapa (po 3-6 měsících, s povinnou přípravou před autologní operací krve) - korporacektomie těla postiženého obratle s náhradou síťové vady kostmi (auto, halo nebo xenoplastika, nebo kostní cement uprostřed pletiva a na konci auto-opacity nebo allokost..).

Je lepší to udělat v Moskvě ve Výzkumném ústavu Burdenko - je to možné v Ose poblíž Konovalova. Mají správnou filozofii agresivních velkých hemangiomů. V mladém věku.
Je-li věk starší 70 let - je snazší provádět radiofrekvenční ablaci přes pedicle (nebo 2 strany) a vadu nahradit polymethylmetakrylátovým cementem.

MRI v dynamice 1p / rok. Velikosti jsou malé.
Průchod rentgenové kostní denzitometrie 1p / rok. A léčba osteoporózy.

Jsem si jist, že povaha bolesti je spojena se spondyloartrózou - fazetovým syndromem s pseudo-root bolestí. Co dělat Ošetřete to. Svalová cvičení, masáže se liší v závislosti na fázi, blokádách faset, myoplegikách, je-li neúspěšné, je to ambulantní XRF - zařízení na tváření vrásek jako Cosman, atd.

pozorovat (1p / rok provádět MRI). Pokud je osteoporóza, zabránit zlomeninám.

Novotvary. Bohužel nejsem hrudní chirurg, ne vaskulární chirurg, nemám certifikáty pro dekódování MRI hrudníku. DOBRÉ specialisté budou potřebovat jen jeden pohled na závěr.

Mezi aortou a pátým obratlovcem. V režimu potlačení tuku je hustota. Nepřímo je denzitometrie MRI také hustá.
Aneurysmová tepna Adamkevich? Ne takhle Aortitida? Specifické nebo nespecifické? Nebo zvětšená lymfatická uzlina? Jeden může jen hádat popisem.
Dělám algoritmus: navštivte praktického lékaře. Odstranit akutní zánětlivou reakci podle OAK, CRP, atd. Vyhodnotit možné ohniska infekce, jak specifické, tak nespecifické. Terapeut bude více viditelný na místě. Poslouchejte. Zobrazit EKG atd.
Provést ultrazvukové vyšetření, optimálně transesofageální na přístroji expertní úrovně s 3D vizualizací. Vyloučit aortální aneuryzma, zahušťování aorty. Hodnotit krevní zásobu patologické tkáně. Pokud je krevní zásobení, proveďte dynamickou angiografii, vyhodnoťte průtok krve.
Proveďte CT CT hrudníku. Hodnotit všechny struktury. A tak dále. Hlavní věc - určit lékaře. Optimálně, pokud takový lékař bude jeden.

problém. Hladina resekce sakrum s pitvou a plastickou hmotou duralového vaku je vysoká. Je bezpečné křížit se pod S2, nejlépe se zachovanými kořeny S3, ale lze je také bezpečně zanedbávat.
Podle mého názoru by měl kontaktovat centrum Herzenu. A pořádejte konzultace. Pro účely radikální chirurgie, ortopedických traumatologů spolu s coloproctologists, následovaný rehabilitací a radio-polychemotherapy.

Bohužel, budu nesmírně upřímný. Plně radikální provoz již není možný.
Já (podle mého názoru nejoptimálnější) bych navrhl následující metodu. Před operací, chemoterapie (žádná představa, co - agresivní hemangiom reaguje špatně na léky registrované v Rusku) a povinná radiační terapie. Před operací se provádí embolizace se zachováním tepny Depro-Gotteron. Proveďte resekci nádoru RFA tunelem a vyplňte výsledný defekt polymethylmetakryaltovým cementem.
Po operaci - chemoterapie a radiační terapie.
Je možné, že zolendronát 5 mg-100,0 ml před operací ve 2. týdnu a stejný po 3 měsících. A naděje na zázrak.

Nebo radikálnější možnost po vhodné přípravě před operací: zadní přístupová resekce sakrum s pitvou duralového vaku na úrovni S3, kořeny, plasty, prevence léčení, vylučovací krvácení podél hranice se zdravou tkání patologické tkáně, plastická porucha s polymetylmetakrylátovým cementem.
Přední stádium by mělo být doplněno operací typu Holm s resekcí rekta, přední fází vylučování, eliminací přední kolostomie s plastickou reparací vytvořené svalové tkáně.

Nebo hledejte možnost, kde by mohli provádět minimálně invazivní přední stadium endoskopicky z pararectálního přístupu s sacrum (per oculus bude nejlépe vizualizovat polovinu těla S1) při současné náhradě kostního defektu polymethylmethakrylátovým cementem.

Bohužel, ale v Republice Sakha (Yakutia) je možné resumulovat sakrum na úrovni S3 s předním stupněm. S náhradou cementu.

"neubližuj." Nicméně
- pokud je pacient obtěžován nepohodlí, bolestí v oblasti L3,
- pokud existují údaje pro růst tumoru do 14x16 m2,
- pokud je osteoporóza L1-L5 integrovaná pod -2,0 podle iDEXA, - postup po vertebroplastice by měl být proveden po tunelování resekce nádoru. V závislosti na umístění nádoru, jeden nebo obousměrný přístup.

Ale přesto doporučuji zpočátku kontaktovat kompetentního lékaře, aby bylo možné komplexněji diagnostikovat problémy s páteří. S ohledem na níže uvedený problém je možná potřeba složité léčby.

Ze zkušenosti (poznámky, možný výsledek): Pokud je L4 anthelistez vždy abdominální obezita vždy pozorována u žen - přetížení aspektů dané úrovně. A velmi často se vyvíjí do žebříkové spondylolistézy s častou tvorbou degenerativní skoliózy v přítomnosti problémů s kyčelními a kolenními klouby.
A teprve po komplexním posouzení lékařem může být rozhodnuto o možné fyzické námaze.
Chápu, že tato odpověď (obrátit se na odborníka) je spíše banální. Nelze však plně posoudit dostatečnost fyzické aktivity, opírající se pouze o tak vzácná data.

operativní chirurg.
Podle mého názoru, s přihlédnutím k růstu nádoru, je tento postup nezbytný (ve stručnosti, popis postupu: transpedikulární je dosaženo za použití fluoroskopie, je vloženo jádro tumoru, vložena elektroda ablátoru, vyhořena v požadovaném čase). Po resekci tunelu pokračujte vertebroplasty.
Pokud nemůžete získat pomoc v Krasnojarsku, jděte do Novosibirsku, do NIITO. Bohužel nemohu kontaktovat specialisty přímo v Krasnojarsku. Nicméně, podle mého názoru, traumatologové-ortopedic-vertebrologists nebyly zapojeny do vertebroplasty. Možná byste měli požádat o pomoc v Krasnojarské státní lékařské akademii.

- Léčba by měla být léčena pod dohledem specialistů na osteoporózu. Byli jste prokázáni Aklast (zoledronat) 1p / rok po dobu 3 let v řadě.
- Po vertebroplastice, okamžitě věnujte pozornost levému kolennímu kloubu, je třeba jej změnit (totální endoprotéza náhrada levého kolenního kloubu podle federální nebo jiné kvóty). Protože kontrakce ohybu kloubu vede k relativnímu zkrácení levé končetiny ak tvorbě zakřivení páteře v přední frontální rovině (skolióza, myslím) základna oblouku směřující doprava (skolióza bederní páteře vlevo).
- Pomáhá ohromně předcházet degenerativnímu, nevratnému zakřivení páteře, chůzi pacienta na 2 pláštích nebo na speciálních tyčinkách jako je skandinávský. Vzhledem k významnému šíření této cesty (rozhodnutí na státní úrovni) v Republice Sakha (Yakutia) je tento plán velmi aktivní v prevenci a pomoci lékařům. Určitě v Krasnojarsku.

spondylolistéza "s víceúrovňovou degenerativní stenózou bederního páteřního kanálu až k ireverzibilním kompresním ischemickým poruchám. Pro úplný obraz potřebujete znát hmotnost, obvod, aktivitu, vlastnosti fyzické aktivity, komorbidity atd. - je jednodušší posoudit svého lékaře na místě."

Například v Republice Sakha (Yakutia) mají pacienti s nadváhou často problémy s hypofunkcí štítné žlázy. Výsledkem je obezita, časná ateroskleróza a dyshormonální osteoporóza. Terapie této konkomitantní nemoci s dostatečnou fyzickou aktivitou významně sníží zátěž na segmentech obratlovců.

Jaká je příčina stenózy na dolní lumbální úrovni? Protruze? Nebo spondyloartróza?

Ano, máte velké zdravotní problémy.
Popisuji to, co vidím: Neexistují žádné útvary Th12 (tělo je subtotální léze, levá ruka rukojeti, levá polovina paže, neexistuje extravertebrální růst), L2 (tělo na pravé straně je téměř polovina těla obratle, pravá noha oblouku, známky extravertebrálního anteriorního nižšího růstu od těla obratle), intraoralinalní růst na pravé L2-L3 s kořenovou kompresí L3), S1 (zaoblený ve středu těla), S2 (malá velikost v těle). Dorsální (zadní) kruhový výčnělek L4-L5 s kompresí kořene L5 vpravo.
Povaha formace - v tělech Th12 a L2 ve středu formací známky tvorby dutin. Podle typu "punč".
Primárně by měl být vyloučen mnohočetný myelom (protein Bens-Jones v moči, elektroforéza proteinů, dysproteinemie, hypergamaglobulinemie, hodnocení globulinových řetězců, rentgen rentgenu kostí lebky, kosti rukou, nohou, pánevních kostí, Epstein-Barrové virové zátěže Elisa a PCR-RT). kvantifikace).
Po vyloučení myelomu lze hovořit o hemangiomech (metodou vylučování). Běda, agresivní hemangiom (dutiny, růstový model, extravertebrální růst).
Vyloučit všechny metody (rentgenové metody, CT, MRI, planární a dynamická scintigrafie, PET-CT, ultrazvuk atd.).

- Algoritmus vyšetření (co nejdříve): Terapeut-neurolog-chirurg-traumatolog-ortoped-neurochirurg-onkolog-hematolog. V každé fázi je možná další diagnostika.
V případě diagnózy myelomu - léčba hematology (v Jakutsku, toto oddělení je lokalizováno v Běloruské republice # 1 NCM) pod dohledem ortopedického traumatologa, neurochirurga, onkologa.
V případě potvrzení agresivního hemangiomu těl Th12 a L2 se rozhoduje otázka chirurgického odstranění (180 stupňů resekce následované 360 stupni spinální fúze). Bohužel takové operace v RS (I) ještě nejsou k dispozici.

Sem napište svůj e-mail - odejdu (to je do jisté míry ochrana proti nadměrnému nechtěnému vyšetření pacientů, obvykle trpících fibromyalgií).
Soudě podle popisu je hemangiom velký, vyžaduje operaci. A léčba osteoporózy.
V Moskvě, mnoho, kde provádějí takové plánované operace hlavně na samonosném základě. Optimálně držet v Axis (Institut Burdenko) nebo v CITO je Priorov. A tak v jakékoli velké nemocnici v Moskvě a v regionu provádět vertebroplasty. Většinu provádějí neurochirurgové.

Jak je vaše operované protetické koleno? Porucha m / tkáň se zahojila? Viděl jste doktora Mubarakshinu?

Dobrý den, drahý p53. Můžu dostat další. konzultace o MRI obrazech pro objasnění diagnózy? Jsem 43 let, menopauza ještě nepřišla, před 3 lety jsem porodila dítě. Dříve narušena periodickou bolestí v levé lopatkové oblasti, někdy v dolní části zad. 4 měsíce po hypotermii a přeneseném viru se bolest objevila v krku, v oblasti přední klavikulární oblasti vlevo, v jugulárním fossu, v dechu, periodickém růstu pulsu, reflexním kašli. Přední cervikální lymfatická uzlina byla značně zvětšena na 2 cm, byla nemocná (uplynula po třech měsících, vzala antibiotikum, ale trpěla jsem s ní spoustu nervů, teď jsem registrována u onkologa). Byl proveden rentgen krční páteře: narovná lordóza a osteochondróza v oblasti 7. obratle. Manuál mě dvakrát zbavil svalového napětí silným tlakem podél svalů. Poté se bolest zmenšila, zvýšený tón svalů krku zmizel, ztráta dýchavičnosti, postupný kašel. Viděl 10 dní nimesil a mydocalm 150. Pak začala dělat na doporučení cvičení terapie a začal zhoršovat, těžké bolesti na zádech a krku. Navštívila neurologa na soukromé klinice, udělala blokádu s diprospanem v horní části krku a pořádala 10 cvičení cvičení na speciálu. simulátory. Bylo to lepší, ale ne dlouho. Hořící bolesti v krčních a hrudních oblastech páteře, někdy pálení v zadní části hlavy, a reflexní kašel jsou nyní znepokojující. Posilován v poloze na zádech. Vyrobil MRI tří oddělení. Studie měla bolest, i když mi bylo řečeno, že se to nestane. Cervikální: fyziolog. lordóza je zachována (na rozdíl od X-ray dekódování!), V těle C2 je zaoblená sekce hyperintense v dir. T2, hypointenzivní v dir. s potlačením tuku (hemangioma? tukové degenerace?), centrální hernie m / d v C4-C5 s hloubkou 2 mm a v C7-T1 3 mm. Hrudník: výrazný uzávěr deformace. oblasti anterior-lateral části vertebrální těla (Schmorl uzly se tvořily) - obraz počátečních degenerate-dystrophic změny. Lumbosacral: osteochondróza, výčnělek m / d v segmentu L5-S1 do 5 mm. Ve volání. Na zadní ploše tělesa S3 je vizualizována tvorba tekutin, což je charakteristika signálu MR. likér. Obrysy stejné, přesné, okres. formy, velikost do průměru 6 mm. (perineurální arachnoidní cysta).

Moje otázky jsou: Mohly by kroky manuálu vést k kýle? 2 a 3 mm - je to kýla nebo je to ještě výčnělek? Můžete přesně říct, jaký druh vzdělání v C3, když posílám obrázky? S takovým signálem je to agresivní hemangiom? Může vzdělání v C2 způsobit bolest v horní páteři? Nebo je to z kýly? Jaké jsou mé akce, cvičení a pití NSAIDs + svalových relaxancií, jak je předepsáno neurologem nebo cvičení terapie a masáže jsou kontraindikovány v hemangiomech? Komu se zdát? Jsem v Moskvě. Můžu se pokusit vybrat obrázky (mám na disku plný rozsah) a pořídit obrázek detailního dekódování. Děkuji předem za vaši pozornost!

zejména v noci, je velmi častá během menopauzy (neznám váš věk).
Perzistentní - s tuberkulózou a dalšími chronickými infekčními bakteriálními a plísňovými infekcemi.

Zvýšení submandibulární lymfatické tekutiny může být spojeno s anginou pectoris, lymfoproliferativních onemocnění. Na pozadí nárůstu l / y dat, zejména s asymetrickým zvětšením, se může objevit přechodná torticollis, s Pr otevřenými ústy, jednostrannými rotačními subluxacemi atd.
Doporučuji vám, abyste se postarali o své zdraví. A konzultujte s odborníky. Možnosti diagnostiky přes internet jsou bohužel omezené. Přítomnost klinické báze je 60% současné diagnózy.